Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tuntikuvaukset

Tanssikoulu KMDancen lukkarista löytyy mm. show-, reggaeton-, hip hop-, commercial- ja contemporarytunteja sekä lastentanssia. Ryhmiä on kaiken ikäisille aina kolmevuotiaasta +25-vuotiaiden tunteihin ja tasovaihtoehtoina alkeet, perustaso ja edistyneet. Innokkaimmille tanssin harrastajille meillä on lisäksi intensiivi ja koulutusryhmät. Ikärajat ryhmiin ovat suosituksia, voit kysyä toimistolta apua ryhmävalinnasta.

Lajikuvaukset

Commercial

Commercial dance -tunneilla yhdistellään vauhdikkaasti eri tanssilajeja ja tehdään erilaisia tanssisarjoja musiikkivideoiden tyyliin. Tunneilla pääpaino on esiintymistaidon kehittämisessä sekä koreografioissa tanssin perustekniikan kehittyessä tanssimisen ohessa. Commercial dance sopii loistavasti myös aloittelijoille.

 

Contemporary 

Contemporary-tunneilla harjoitellaan virtaavaa, jatkuvaa liikettä sekä ilmaisua tanssitekniikkaa unohtamatta. Tunneilla tutustutaan liikkeeseen oman kehon kautta, tehdään lattiatekniikkaa ja lattianpoikki -harjoituksia hyödyntäen erilaisia tapoja liikkua. Tunneilla tutustutaan myös improvisaatioon ja läsnäoloon lavalla. 

 

Hip Hop

Hip hop on laaja ja vapaamuotoinen tanssilaji. Tunnilla tanssitaan vauhdikkaaseen hip hop-, funk ja R’n’B tyyliseen musiikkiin ja tanssista otetaan kaikki ilo irti sekä harjoitellaan hip hopille ominaista perustekniikkaa, kuten jalkatyöskentelyä, isolaatioita ja eri tasojen käyttöä sekä kehonhallintaa. Opittuja liikkeitä hyödynnetään edelleen tunnilla yhdessä opeteltavissa koreografioissa ja improvisaatiotaitoja kehittävissä freestyle-harjoitteissa.

 

Jumps & Turns & Dance Acrobatics

Koulutusryhmäläisten ja muiden tanssiharrastajien tanssitekniikkatunti. Nimensä mukaisesti tunnilla keskitytään tanssitekniikan perusliikkeisiin, kuten hyppyihin ja piruetteihin. Tunnilla harjoitetaan myös erilaisia liikkuvuutta ja voimaa kehittäviä akrobatialiikkeitä. Tunti on tarkoitettu tukemaan muuta tanssiharjoittelua.

 

Ladies Style Salsa

Tunnilla harjoitellaan naisellista, pehmeää vartalon ja käsienkäyttöä, erilaisia pyörimistekniikoita sekä salsan perustekniikkaa. Joka kerta tehdään vaihtuva koreografia, jota fiilistellään mukaansatempaavan musiikin tahdissa! 

 

Lastentanssi

3-6-vuotiaille lapsille suunnattu tunti, jolla harjoitellaan tanssin ja liikunnan perusasioita lapsille sopivaan tyyliin. Tunnit ovat täynnä tanssia, temppuilua ja iloista meininkiä. Tunneilla tutustutaan tanssin eri osa-alueisiin ja pyritään kehittämään lapsen motoriikkaa, rytmiikkaa ja tasapainoa sekä oman kehon hallintaa. Tärkeässä osassa myös lapsen kehonkuvan ja itseluottamuksen vahvistaminen sekä ryhmässä toimimisen harjoittelu.

 

Latin Jazz

Vauhdikas tunti, jolla keskitytään jazztanssin perustekniikkaa eri latinolajeihin, kuten cha cha ja salsa, yhdistelevien koreografioiden tanssimiseen. Latin Jazz -tunnilla tärkeässä osassa on paitsi tanssiin heittäytyminen, myös liikkeiden aksenttien sekä rytmin vaihteluiden harjoittelu.

 

Lyrical Jazz

Lyrical Jazz eli lyyrinen jazz on vahvasti tanssillinen tunti, jossa liike ja musiikki sulautuvat yhdeksi. Tunnilla keskitytään jazzin tekniikkaan perustuvien tanssikoreografien harjoitteluun. Jazzille ominaisten pyörimisten ja hyppyjen lisäksi tanssikoreografioissa keskitytään erityisesti virtaavaan liikehdintään ja musiikkiin eläytymiseen.  

 

Omat tanssit -koreografiatunti

Kurssi, jolla tanssijat opettelevat koreografian tekoa ja valmistavat itse opettajan opastuksella sooloja ja duoja. Oman koreografian kautta tanssijat pääsevät harjoittelemaan liikkeen luomista valitsemansa musiikin ja teeman kautta. 

 

Power Stretching

Jokaiselle tanssia tai muuta liikuntaa harrastavalle hyödyllinen tunti, jolla kehitetään lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Tunnille voi halutessaan ottaa mukaan oman jumppamaton.

 

Reggaeton

Hulvaton, suuressa suosiossa oleva latinotanssilaji, jossa pääsee heittäytymään rytmin ja fiiliksen vietäväksi! Harjoitellaan vartalon monipuolista käyttöä, reggaetonin tekniikkaa, tehdään tanssisarjoja.

 

Salsa & Reggaeton

Vauhdikas tanssitunti, jolla treenataan tanssitekniikkaa unohtamatta liikkeen rentoutta ja tanssiin heittäytymistä sekä tehdään joka kerta erilaisia tanssisarjoja.

 

Show

Showtanssi on monien eri lajien yhdistelmä, siinä voi olla vaikutteita jazzista, nykytanssista, musikaalitanssista, discotanssista ja streetistä. Tunneilla tanssien teemat vaihtuvat musiikin mukana, ja tunnit koostuvat lämmittelystä, keskilattiaharjoituksista, salin poikki liikkuvista sarjoista sekä itse koreografiasta. Tunneilla tehdään myös improvisaatioharjoituksia. Show on monipuolinen tanssitunti, joka sopii niin aloitteleville kuin kokeneimmillekin tanssijoille.

 

Show Jazz

Jazz- ja showtunneilla pohjataan jazztanssin perustekniikkaan. Tunti koostuu lämmittelyistä, tekniikkaosiosta, salinpoikki-harjoituksista sekä koreografiasta. Jazz-tunneilla pyritään tekemään sekä vauhdikkaita tanssisarjoja että lyyrisempiä koreografioita ja kehittämään tanssitekniikkaa, hyppyjä, jalanheittoja ja ilmaisua.

 

Show Salsa

Tunnilla harjoitellaan tanssin perustekniikkaa sekä tehdään vauhdikkaita koreografioita, joissa salsaan lisätään show-mausteita.

 

KMDancen EK-ryhmät

  

Ensi lukuvuonna 2018-2019 tanssikoulu KMDancella toimii kaksi EK-ryhmää: Mystic ja Illusion. EK-ryhmät harjoittelevat kolme kertaa viikossa. Tuntiohjelmaan kuuluu kaksi tekniikkatuntia ja yksi koreografiatunti.

 

Ryhmät valmistelevat vuosittain koreografian, jolla osallistutaan eri tanssikilpailuihin ja -tapahtumiin. Illusion ryhmä valmistelee poikkeuksellisesti kaksi eri koreografiaa, joista toisella osallistutaan lasten sarjaan ja toisella junioreiden sarjaan (jako eri koreografioihin tehdään tanssijoiden iän ja tason perusteella).

 

EK-ryhmäläiset voivat niin halutessaan lisäksi hakea Performing Arts -pienryhmiin sekä osallistua omat tanssit -koreografiatunnille, jossa valmistellaan soolo- ja duokoreografioita. Tarkemmat tiedot ryhmistä sekä hakutilaisuudesta ilmoitetaan syyskauden alussa.

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen hakutilaisuuteen.

KMDancen intensiiviryhmät

 

Ensi lukuvuonna 2018-2019 tanssikoulu KMDancella toimii kolme intensiiviryhmää: Elenia, Las Dulces ja Reggaeton Mangos.

 

Elenia

KMDance Elenia jatkaa lukuvuonna 2018-2019 showtanssin intensiiviryhmänä, eikä siihen järjestetä erillistä hakua. Ryhmä on tarkoitettu vuonna 2007 ja sen jälkeen syntyneille innokkaille tanssijoille. Ryhmällä on viikoittain yksi yhteinen koreografiatunti ja tämän lisäksi kukin oppilas valitsee itselleen omiin aikatauluihin sopivan toisen tunnin tanssikoulun lukujärjestyksestä (show, hip hop, reggaeton tms.). Elenia valmistelee vuosittain uuden koreografian jolla osallistuu tanssikatselmuksiin ja muihin mahdollisiin tanssitapahtumiin.

 

Reggaeton Mangos

Reggaeton Mangos on yli 15-vuotiaille useamman vuoden harrastaneille jatkotason tanssijoille tarkoitettu reggaetonin intensiiviryhmä. Ryhmä valmistaa koreografian, jolla tanssijat osallistuvat Latin Show Of The Year -kilpailuun sekä muihin esiintymisiin ja kilpailuihin.

 

Las Dulces

Las Dulces on reggaetonin intensiiviryhmä ryhmä 12-16-vuotiaille, useamman vuoden tanssia harrastaneille jatkotason tanssijoille. Ryhmä valmistaa koreografian, jolla tanssijat osallistuvat Latin Show Of The Year -kilpailuun sekä muihin esiintymisiin ja kilpailuihin.

 

Reggaetonin intensiiviryhmäläiset voivat niin halutessaan lisäksi hakea Latino Show / Caribbean Show -pienryhmiin, jolla osallistutaan IKM- ja SM-kilpailuihin sekä muihin tanssitapahtumiin ja -kilpailuihin. Tarkemmat tiedot ryhmistä sekä hakutilaisuudesta ilmoitetaan syyskauden alussa.